lørdag 14. mars 2009

Peanøttkake (også kalt Snickerskake)

Dette er en populær kake hos så vel familie som venner. En lettvint kake å lage men vær obs på den skal fryses så egner seg ikke til i siste liten kakebaking.
Kan anbefale å doble oppskriften (passer til en liten langpanne), den blir nok uansett spist opp...

3 eggehviter
2 dl sukker

2,5 dl salte peanøtter
20 Ritz-kjeks (knuste)

3 dl fløte

3 eggeplommer
2 ss sukker
60 g smør
100 g lys kokesjokolade
1 ts kaffe
Peanøtter

Pisk eggehviter og sukker stive. Bland inn hakkede peanøtter og knuste kjeks. Stekes på bakepapir i 2 omganger, (2 bunner) på 200°C i 10-20 min.

Fløten piskes og haes mellom de to lagene.
Kaken settes i fryseren - helst natta over.

Pisk eggeplommer med sukker. Smelt smør (på svak varme). Ha i kokesjokolade og kaffe. Bland alt sammen og tøm over kaka.
Strø over peanøtter til pynt!

P.S.: Jeg lager hele kaka ferdig før jeg setter den i fryseren!

2 kommentarer:

  1. Høres godt ut! Kanskje en kake som egner seg godt på symøte?? ;) hihi....

    SvarSlett
  2. Gratulerer med blogg :-)

    Og den kaka..... sukk

    SvarSlett