onsdag 6. mai 2009

Formiddagsstund

Sitter her nå og slapper av med litt mat og en god kopp te til lunsj. Marte har nå sove i over tre timer i vogna si ute så det varer vel ikke så lenge til ho våkner. Mens ho har sove ute har jeg hatt en effektiv formiddagsstund her hjemme. 2 brød er ferdigbakt, 2 brød står til heving og skal snart inn i ovnen, 12 scones er bakt (2 spist til lunsj - de ble gode) og oppvasken er tatt. Så snart jeg er ferdig med tekoppen min skal jeg sette på en maskin med klesvask og oppvaskmaskina skal også settes i gang.
Formiddagsstunden når Marte sover er gull verdt for å få gjort unna litt her hjemme. Det er stort sett den tiden på dagen at jeg har størst mulighet til å få gjort noe. Ho sover som regel litt ellers i løpet av dagen også, men da gjerne for bare ei kort stund. Skal vel sies at jeg ikke er like effektiv hver dag da. Men enkelte dager er det godt å bare slappe litt av - det er tidvis krevende med en 5 mnd gammel jente som skal ha sitt til alle døgnets tider.

Det merkes at vi begynne å få en stor baby no. I helga begynte vi faktisk å introdusere grøt om kvelden. I lange tider har sovna en gang mellom 21.30 og 23.30 og så sove til ca. 4-5 tida for så å få litt mat og sove videre. Men så plutselig begynte ho å våkne i 1. tida og så enda en gang i 4-5 tida for mat. Dette har vi tolka som at ho kanskje nå trenger litt ekstra mat om kvelden. Og sjøl om det har vært amming store deler av kvelden så har ho våkna to ganger om natta. Så nå er det maisgrøt til kveldsmat. Foreløpig ikke store porsjonen ho får, men det virker som det metter litt. Har gått tilbake til bare en amming om natta de siste dagene, og i natt sov ho faktisk hele natta (for første gang på veldig lenge). Det er helt greit å amme en gang om natta, men det skal innrømmes at det er veldig godt å sove en hel natt :o)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar