I dag slo jeg på stortromma og satte i gang med å lage tomatsaus til middagen. Og når jeg først var i siget ble det hjemmelaget pasta også. Og for å komplettere vår noe kortreiste middag ble det elghakk til :) Med andre ord en hjemmelaget spagetti med kjøttsaus!
Tomatsaus:
1,5 kg modne tomater (el. 3 bokser hermetiske tomater)
2 løk
3 stilker stangselleri
(2 gulrøtter)
2 hvitløksbåter
1/2 dl finhakket persille
3/4 ts sukker
salt, pepper
Skåld og flå eventuelt tomatene. Hvis sausen siles er dette ikke nødvendig. Del tomatene i biter. Skrell løken. Finhakk løk og selleri. Press hvitløken.
Bland alle ingrediensene i en kjele. Kok på svak varme til sausen er fyldig. Gni sausen eventuelt gjennom en sikt (jeg brukte stavmikser for å få vår saus uten biter – i et håp om å få snuppa til å spise den). Smak til med sukker, salt og pepper.
Herlig hjemmelaget tomatsaus!
Bland sausen sammen med stekt kjøttdeig av eget ønske. Her ble det elgkjøtt i dag. Eller bruk den som en vegetarisk pastasaus i stedet. Dette er nok til minst 6-8 porsjoner. Jeg delte mengden i tre og frøs ned to av delene til middag en annen uke.
Hjemmelaget pasta!
Noe bilde av sluttresultatet ble det visst ikke i dag. Tror kokken var for opptatt med å spise middag...
Så fin blogg du har!! sulten ble jeg også ;-)
SvarSlett