mandag 20. februar 2012

Herlig helg!

I helga har vi vært hos mine foreldre.  Alltid koselig å komme hjem for noen dager sjøl om tida går som regel alt for fort.

Gøy med Talking Ben på iPad

Kjøreturen gikk litt så som så...  Lillebror kasta opp to ganger innen vi hadde kjørt et par mil og enda et par ganger i løpet av turen (ca. 15 mil å kjøre).  Så da har vi konkludert med at vi har to unger som blir bilsjuke...  Var kanskje ikke annet å vente siden begge vi voksne var bilsjuke som barn.  Heldigvis har vi begge vokst det av oss så håper ungene gjør det også.

På lørdag var snuppa ute med morfar og fikk testet skiene igjen.  Varierende tålmodighet men øvelse gjør mester :)  Fikk også testet å sitte litt i pulken med Frøya som trekkhund.  Frøya synes visst det bare var sånn passe å måtte dra pulken opp en bakke (lat hund i dårlig form).

På søndag var høydepunktet å møte hestene som er på vei til Røros.  Forbønder og lasskjørere er på vei til den 159ende Rørosmartnan.  De vi møtte tilhører Nord-Østerdal Lasskjørerlag og noen av de har vært underveis siden fredag 17. februar.  De som har lengst vei bruker altså fem dager på turen til Røros for å rekke åpningsseremonien på tirsdag!

Et imponerende skue med cirka 30 ekvipasjer som samlet seg på Tynset for å fortsette turen til Røros sammen.  Snuppa finnes ikke redd (hadde kanskje vært sunt med litt mer skepsis) så ho passet på at alle hestene fikk klapp og kos minst to ganger.  Var til og med så heldig at ho fikk sitte litt på en av hestene.  Gampen var stor så snuppa ble liten der oppe!

Kan anbefale å ta turen til Røros for å se på folket og livet og gjøre en god handel.  Og har du lyst til å møte lasskjørerne fra Nord-Østerdal så finner du de i Finborudgården hvor kaffekjelen helt sikkert står på bålet og du nok får ei skrøne sammen med kaffekoppen.

Søndagen ble avsluttet med fastelavnsboller og pinnekjøtt til middag.  Helga gikk så alt for fort men forhåpentligvis er det ikke lenge til vi sees igjen!

2 kommentarer:

  1. Så tøff hun er storesøstra! Eline hadde aldri i livet kommet nær de hestene!
    Det øverste bildet var så koselig!

    God helg!

    SvarSlett
  2. Ho er en tøffing ja, liten tvil om det :) I fjor høst fikk ho ri på en hest under Bondens Marked, og da var det slett ikke behov for at mammaen skulle gå ved siden av!

    SvarSlett