onsdag 2. februar 2011

36 uker

36 uker er gått og det er under fire uker igjen til den “magiske” datoen.  Så veldig magisk er den ikke egentlig siden det er de færreste som faktisk føder på termin og det er regnet som normalt å føde både to uker før og to uker etter, men likevel…

På det mentale planet prøver jeg å forberede meg på at lillebror kan finne på å komme om under to uker!  Føler meg veldig forberedt på at det kan gå noen dager over termin, men at det skjer før termin er litt mer iiiik!  Er vel på tide å pakke bagen snart.  Har hørt de underligste historier om hva som er blitt med på sjukehuset når den vordende far har pakket bagen i full fart… 

Den største forandringen fra forrige gang er det faktum at vi nå har et familiemedlem til å ta hensyn til!  Vi har avtale med besteforeldrene om pass av Marte og det vil nok gå kjempefint, men må huske på å pakke sammen litt saker som ho trenger også.

Faktaopplysningene fra Babyverden sier at nå er han ca. 2700 gram og 44 cm lang.  Morkaken som lenge var tyngre enn fosteret, veier nå en sjettedel av fosterets vekt.  Fettlaget utgjør omtrent 15 prosent av fosterets vekt, og vil gjøre det lettere å regulere kroppstemperaturen etter fødselen. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken er at blodårene ligger så nær hudoverflaten.

Selv om jeg trives ganske godt som gravid (i hvert fall på gode dager) så er det ingen tvil om at det skal bli deilig å få tilbake kroppen sin i en litt mer “normal” tilstand.  Det tærer på kreftene og halsbrann, kynnere ++ er ganske slitsomt i lengden.
Gleder meg til å møte mageboeren min!  Veldig spent på hvordan han er, hvem ligner han på, har han hår og hvilken farge har eventuelt håret, er han stor/liten + ???

graviduke36

1 kommentar:

  1. Åå!!! nå er det ikke lenge igjen nei!!
    Lurt å pakke bagen ja.... sist måtte jeg gjøre det med kraftige rier... glemte bare å ta med meg ekstra sokker heldigvis;)(kan ha noen med at jeg har gjort det noen ganger nå??) Det er fantastisk å få flere barn...fantastisk slitsomt!! :D Men så veldig, veldig givende også. Lykke til kjære Kristin!!

    SvarSlett