tirsdag 21. juni 2011

Fristelser…

cupcake

Kan jeg friste med en muffins?  Nei, forresten, det heter visst cupcake nå…  Uansett navn så er dette et fat med fristelser!

Prøvde ut en ny oppskrift: Browniemuffins med Nugattikrem.  Bakte de på fredag og de ble fortært på barseltreff sammen med en gjeng herlige mødre.  Tror alle var enige om at disse var nydelige!

Browniemuffins

2 store egg
2,5 dl sukker
2 ts vaniljeessens
4 ss kakao
0,5 ts bakepulver
2 dl hvetemel
100 g smør

Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.  Vend inn vaniljeessens, kakao, bakepulver og mel og til slutt smeltet smør.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir 2/3 fulle.  Stekes midt i ovnen ved 200°C i 10 min.  Avkjøl muffinsene helt i formen og gjerne i kjøleskapet i et par timer eller over natten.

Nugattikrem

150 g smør
300 g melis
1 ts vaniljeessens
4 ss nugatti

Pisk mykt smør sammen med melis og vaniljeessens.  Tilsett nugatti litt og litt til du får ønsket brunfarge og smak.  Ha nugattikremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver muffins.

Tips:
Ikke stek muffinsene for lenge!  De vil virke litt rå når de taes ut av ovnen, men de stivner etter at de har blitt skikkelig kalde.  Det vil da dannes et lite søkk i midten av hver muffins, og det er slik de skal være.  Dette synes ikke når du dekker dem med nugattikremen.

For denne og 2800 andre oppskrifter besøk “Det søte liv…”!

3 kommentarer:

 1. Åååååhhhhhhhhh!!! De så veldig gode ut her fra sykesenga!

  SvarSlett
 2. NAM! De så knallgode ut og de skal jeg absolutt prøve meg på:)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige kommentarer!

  Lurer på om jeg må bake disse igjen snart, de er bare så gode :)

  SvarSlett