søndag 2. september 2012

Jula er på glass!

Helga går mot slutten og vi holder på å forberede oss på ei ny uke med jobb og barnehage.  Lillebror trives i barnehagen og begynner å komme over stadiet med sår gråt i det vi går fra han.  Tidligere i uka var det en dag han knapt hadde tid til å si hadet til meg, bare vinket i det han var på vei inn på lekerommet.  Da er det godt for mammaen å dra på jobb og vite at han har det fint!

I helga har vi gjort litt av hvert.  I går var været strålende det meste av dagen så vi var mye ute med ungene.  Deilig at ungene er begynt å bli så store at de er mer sjølgående og ikke må underholdes hvert sekund.  Så sjølgående at jeg fikk plukket noen kilo med solbær og samtidig beskåret buskene! 

Dagen i dag har vært en innedag fordi det store deler av dagen har plaskregna...  Typisk trøndervær med andre ord.  Skulle ønske at sol og varme var litt mer typisk til tider.
Snuppa har vært en tur hos bestemor og bestefar mens lillebror sov dupp.  Det var stor stas å få være med bestemor og bake kake! Og ho var stolt over å kunngjøre at ho hadde bakt da de kom til middag og hadde med kake til kaffen.

Mens det var stille i huset nyttet jeg sjansen til å lage litt av solbæra som ble plukka i går.  En kilo er nå på glass sammen med sukker, krydder og sprit.  Dette skal forhåpentligvis resultere i solbærlikør til jul!  Blir spennende å smake!
I kveld har jeg kokt saft av de resterende bæra og den skal gjøres om til solbærgele i morra har jeg tenkt.  Solbærgele er supert til det meste.  Kan spises på brødskiva eller på vafler, brukes i saus og som tilbehør til middag.

IMG_7947red

Solbær+sukker+krydder+sprit = solbærlikør?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar