mandag 22. august 2011

Bidrag til kakekonkurransen

Et av høydepunktene på slektstreffene vi har i familien er kakekonkurransen.  Om det er mulighetene til å vinne den gjeve prisen (applaus, heder og ære) eller mulighetene til å spise mye kake som gjør det til et høydepunkt er ikke godt å si.  Men det betyr i praksis at det er mange som baker deilige kaker.

Her kan du lese om prøvebakingen jeg gjorde på forhånd.  Prøvekaka ble god den men etter å ha spist sitronkake i noen dager frista det med noe helt anna.  Så etter litt oppskriftsleting falt valget på en høy og saftig sjokoladekake.  Som fyll valgte jeg å lage en appelsinkrem, sjokolade og appelsin er jo så godt sammen.

Sjokoladekaka ble god den, men ble ikke fornøyd  med appelsinkremen.  Den ble ikke skikkelig stiv så det gjorde pynting av kaka mye vanskeligere.  Men med en god del strev så fikk jeg til slutt dekt kaka med marsmallowfondant (hvit smørkrem under først).  Fordelen med å dekke kaka med mmf var det holdt kaka godt sammen og gjorde at den var fortsatt saftig på søndagen da den ble spist.
Blomstene er laget med en utstikker.  Det var opprinnelig rosa og lilla blomster, men de rosa mistet fargen etter å ha stått noen dager…

Kakebordet på søndag, det var flere kaker men de ble spist lørdag

Og her er vinneren:

kake2

Pavlova med krem, jordbær, bringebær & blåbær

3 kommentarer:

  1. Din kake så jo knallgod ut! Åh, nå ble jeg kjesken. Og så på en mandag! Det er jo så lenge til helg;)

    SvarSlett
  2. Så smart med kakekonkurranse på eit slikt arrangement! Og kaka di høyrdest veldig god ut. Er sånn mmf noko du lagar sjølv, eller kjøper du det i butikk?

    SvarSlett
  3. Så fin kake! Den ser veeeldig god ut! Tusen takk for kommentaren i bloggen min.

    SvarSlett