fredag 21. oktober 2011

Dåpskake

Forrige helg var vi i barnedåp til vårt herlige fadderbarn, Elise.  I den anledning hadde jeg tatt på meg å lage en kake.  Og da jeg først hadde bestemt meg for å lage noe litt mer spesielt enn en langpanne sjokoladekake med krem så tok det kanskje “litt” av...

Grublet ei stund på hva jeg skulle lage og surfet nettet rundt etter ideer og tips.  For å teste ut ideene prøvebakte jeg en kake i anledning svigermors bursdag.  Og den ble heldigvis godt mottatt (kommer nok noen bilder av den en annen dag).

Her er dåpskaken:

Det ble en toetasjers kake med to forskjellige fyll.  Selve kakebunnene er White Vanilla Cake.  Så er de fylt med ett lag med bringebærmousse og ett lag med sjokoladekrem.  Utvendig er kakene dekt med Marshmallowfondant (MMF).  Pynten er også laget av MMF(med unntak av babyen, den er laget av marsipan).

Noen praktiske utfordringer var det med en toetasjers kake siden jeg aldri har gjort det før, men det gikk bra.  Og det var absolutt lærerikt!  Alt i alt så er jeg fornøyd med resultatet.  Og det viktigste av alt, den smakte godt!

kake1

Her vises de tre lagene med kake, fylt med bringebærmousse og sjokoladekrem.  Det hvite øverst er smørkremen som jeg er i ferd med å dekke kaken med.

Detaljbilde av toppen av kaka med sovende baby og roser.

kake4

Foran på kaken sto navnet og på baksiden dato for dåpsdagen.

kake5

Det virket som kaken ble godt mottatt...

5 kommentarer:

 1. Utruleg foltt kake som smakte nydelig!

  SvarSlett
 2. Nå ble jeg imponert, Kristin :-)
  Den så helt fantastisk ut!

  SvarSlett
 3. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUtrolig!!!

  SvarSlett
 4. SINNSYKT bra laga!!! Har du forma den babyen sjøl?? Æ e mektig imponert! Du skulle vært konditor...

  Silje

  SvarSlett
 5. Tusen takk for koselige kommentarer alle sammen!

  Silje: Babyen er laga i en form (har definitivt ikke evnene til å lage den sjøl).

  SvarSlett