onsdag 19. oktober 2011

Middag på en onsdag – uke 42

I dag slo jeg på stortromma og satte i gang med å lage tomatsaus til middagen.  Og når jeg først var i siget ble det hjemmelaget pasta også.  Og for å komplettere vår noe kortreiste middag ble det elghakk til :)   Med andre ord en hjemmelaget spagetti med kjøttsaus!

Tomatsaus:
1,5 kg modne tomater (el. 3 bokser hermetiske tomater)
2 løk
3 stilker stangselleri
(2 gulrøtter)
2 hvitløksbåter
1/2 dl finhakket persille
3/4 ts sukker
salt, pepper

Skåld og flå eventuelt tomatene.  Hvis sausen siles er dette ikke nødvendig.  Del tomatene i biter.  Skrell løken.  Finhakk løk og selleri.  Press hvitløken.
Bland alle ingrediensene i en kjele.  Kok på svak varme til sausen er fyldig.  Gni sausen eventuelt gjennom en sikt (jeg brukte stavmikser for å få vår saus uten biter – i et håp om å få snuppa til å spise den).  Smak til med sukker, salt og pepper.

Herlig hjemmelaget tomatsaus!

Bland sausen sammen med stekt kjøttdeig av eget ønske.  Her ble det elgkjøtt i dag.  Eller bruk den som en vegetarisk pastasaus i stedet.  Dette er nok til minst 6-8 porsjoner.  Jeg delte mengden i tre og frøs ned to av delene til middag en annen uke.

Hjemmelaget pasta!

Noe bilde av sluttresultatet ble det visst ikke i dag.  Tror kokken var for opptatt med å spise middag...

1 kommentar: